nice to meet you

Over Unsquared

Shape your future

Jij kiest.

Er zijn veel coaches, teamcoaches en trainers. Je hebt dus wat te kiezen. En dat is fijn. 

Unsquared gaat over coachen | trainen | veranderen en vooral bezig zijn met ontwikkelen en bewegen. En dat bewegen naar de kant waar de energie zit. Waar je als persoon, team of als organisatie weer kan groeien. Waar er ruimte is. Of deze zelf creëert. 

Mijn stijl? Een tikkeltje eigenwijs. Scherp. Nuchter.   En soms wat provocatief. Mooie leer en ontwikkeltrajecten met originele werkvormen. Uitdagende prikkelende vragen. Mijn toegevoegde waarde ligt vooral op het doorpakken, samen buiten de gebaande paden wandelen en onverwachts de reset knop indrukken. Uitdagen, inspireren en soms zaken platslaan om concreet te worden. Altijd met een grote glimlach.

 

Op naar duurzame groei en ontwikkeling. 

nice to meet you.

Maak kennis met mij

wat fijn is om te weten.

Ik ben positief, eerlijk, puur, onbevangen, vrij en soms qua aanpak wat anders.  Vaak krijg ik te horen dat ik creatief en origineel ben. Dit zit van nature in mij. Voor mij een vanzelfsprekendheid. Een meerwaarde, een talent dus. En dat zie je terug in de trainingen en workshops.

Ik leef voluit volledig en geniet van de keuzes die ik samen met mijn gezin maar ook individueel elke dag weer maak.

Als coach en trainer ben je je vaak je eigen instrument dus mag ik vaak weer zelf iets leren. En daar heb jij dan weer profijt van. En van dat leren word ik altijd blij. Hoewel het bewust onbekwame gevoel mij altijd weer een tijdelijk ‘Bambi op glad ijs effect’ oplevert. Maar daarna voel ik mij weer rijker.

Ik hou van bewegen, verandering en ontwikkeling. Inzetten van creativiteit & humor waar kan. Van pure echte mensen die zichzelf (weer) durven te zijn. Daar zijn mijn coaching/ trainingssessies, teambijeenkomsten en mijn aanpak bij organisatieontwikkeling op geënt.

En goed nieuws! Alles is al aanwezig. We activeren de positieve energie. 

mijn aanpak

Ik heb succesvol een masteropleiding transformationeel coachen, trainen en ontwikkelen afgerond.  Vele ontwikkelstijlen, werkvormen en modellen heb ik in mijn rugzak. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd Deep Democracy, Organization relationship coaching (ORSC) en Co-Active coaching. En mag ik mijzelf een Lean Six Sigma Black Belt noemen. 

Die rugzak is dus goed gevuld. In mijn vak gaat het niet alleen om de juiste papieren. Of de hoeveelheid kennis in je hoofd. Je moet het weten te gebruiken. Op de juiste momenten lef tonen of juist je mond houden. Hier komt gevoel en intuïtie bij kijken. En die weet ik op uiterst effectieve wijze in te zetten. Daarnaast vraagt (team)coachen en organisatieontwikkeling om creativiteit en aansluiting. 

Bij unsquared gaan we samen aan de slag.  Ik daag uit. We gaan ‘pilots’ draaien, uitproberen. Doen dus. Direct de volgende dag. Kan dat? Yes, waarom niet. Kleine stapjes, buiten de comfortzone.  

Zo af en toe terugvallen is soms best lekker, maar geloof niet dat je dat dan nog wilt. 

We kijken terug, maar we willen vooral vooruit. Dit betekent dat we inzoomen op het huidige gedrag, patronen en de manier waarop alles nu beweegt. Ooit heeft dit gewerkt, maar nu past het niet meer of werkt dit niet meer voor jou, voor het team of de organisatie. En zit dit ontzettend in de weg en hebben we er last van. Wat het ook is, we deal with it! We pakken het met beide handen aan.

what's in a name?

Waar komt de naam vandaan?

Beweging met resultaat

De D erachter staat voor de actieve vorm. Mensen aanzetten tot bewegen, iets anders doen, ontwikkelen.

Met lef leven

Out of the box. Ik stop je niet in hokjes. 'rollend' door het leven. Hardnekkige overtuigingen worden opgeruimd. We kiezen geen kant. Wel denken we in beweging. In win-win. Doen.

Weghalen van randzaken

En het scherpe randjes eraf halen. We hebben het ergens over en hebben lol, plezier in het leven, in het werken in - en met teams. Samen maken we het (werkende) leven leuk.

Terug naar de essentie

‘De essentie (latijn: essentia, van esse, zijn) of het wezen is filosofisch gezien de aard van iets, datgene wat kenmerkend is voor iets. Essentie kan in het algemeen worden beschouwd als datgene wat overblijft wanneer de als zodanig beschouwde 'randzaken' worden weggedacht’

Dave Brubeck | Unsquare dance

Dit fantastische nummer heeft mij geïnspireerd om mijn bedrijf Unsquared te noemen. Dit nummer is simpel en geniaal tegelijkertijd. Eenvoudig complex briljant. En bovendien word ik er vrolijk van. Jij ook?