succes = (toewijding x focus) + plezier

Teams I coaching, trainingen & workshops

divide the task, multiply the success

HOE EXCELEER JE JE TEAM?

Je wilt niet allemaal dezelfde mensen in je team.  Je zoekt naar diversiteit om een complementair team te creëren. Door professionals aan te nemen ga je ervan uit dat iedereen uitstekend samenwerkt. Elkaar respecteert. En mocht zich door verschillen een conflict voordoen, dan blijft het team communiceren en lossen ze het probleem onderling op! Fijn als dat in de praktijk werkt.

 

Juist de diversiteit in een team levert soms discussie en irritatie op. Misschien wel conflicten. Dit hoort ook bij ontwikkelen en groeien, net als spanningen en onzekerheid.

 

 

Behoeftes die niet openbaar zijn, zorgen voor frictie en wrijving.  Groepsvorming binnen in het team. Een collega die bij het koffiezetapparaat opmerkt dat er iets in de lucht hangt. Je voelt spanning.  Soms functioneert een team niet zo lekker. Je weet niet precies waarom. Of je weet waar het knelpunt ligt, maar door irritaties, aannames en verwachtingen blijven teamleden hangen in vastgeroest gedrag. Echte gesprekken worden niet gevoerd.

 

er is 'gedoe'.

Unsquared legt ingeslopen patronen bloot. Zoekt op een speelse en doeltreffende manier naar openheid. 

Tijdens vergaderingen houdt iedereen zijn mond.

Loop je telkens tegen hetzelfde gedrag aan? Zie je geen groei? Merk je dat er irritaties zijn? Dan werkt teamcoaching. Om inzicht te geven in de ineffectieve, ingesleten gedragspatronen. Om het nieuwe gewenste gedrag in te bedden in gewoontegedrag.

Een combinatie van een aantal workshops en begeleiding van een teamcoach kan heel effectief zijn. En leuk!

no one on the team is as smart as the entire team

mijn aanpak

Teamcoaching bestaat uit individuele ontmoetingen. Gesprekken tussen teamleden en bijeenkomsten met het hele team. De volgorde en combinatie hangt af van de specifieke teamdoelen en de teamleden. Wat zijn precies de problemen? Welke rollen en types onderscheiden het team? Welke methodes of welke werkvormen passen daarbij?

Bij bijvoorbeeld teambuilding, effectief leren communiceren, feedback geven en vooral bij conflicten werkt verplicht tegenover elkaar aan tafel zitten eerder tegenstrijdig. Unsquared integreert met opzet beweging en plezier in de werkmethodes, waarbij iedereen zich veilig genoeg voelt om mee te doen.

Wij vinden het heel tof als we teambuilding activiteiten combineren met teamcoachen.

 

Niet iedereen uit het team reageert hetzelfde op verandering.

Die nieuwe manager. Of werkwijze. Niet iedereen is even enthousiast om aan te pakken en door te pakken.  Het is niet altijd snel of eenvoudig te achterhalen waarom iemand zich niet (meer) prettig voelt. In zijn werkomgeving. In het team. Een individueel traject met persoonlijke gesprekken biedt vaak uitkomst. Lees hier meer over op de persoonlijke coaching pagina.

Kennismaking met Unsquared

Aftasten wat er speelt
Een externe coach erbij halen moet passen, klikken en beweging brengen in het team.


Gratis

Teamdag | Middag

Wat speelt er in het team?
Weg van de werkvloer. In gesprek of in de actiestand. Kies een dag of een middag. Een thema. En investeer in je team. Leer elkaar beter kennen of op een andere manier. Locatie: afhankelijk van de setting & gewenste resultaten/

2 dagen per jaar een boost

Integreer je teamcoaching in de jaarplanning
De waan van de dag en/of de volle agenda zorgt ervoor dat echte aandacht aan de samenwerking wordt vergeten. Unsquared biedt met dit ‘onderhoudscontract’ dat het op de agenda blijft. Inhoud en vorm is afhankelijk van de doelstellingen en waar het team staat.

10 maanden intensief

Positieve activatie voor duurzame samenwerking
Echte gedragsverandering heeft tijd nodig. Een simpele verandering omzetten in gewoontegedrag duurt gemiddeld 3 maanden. Het traject bestaat uit intakegesprekken met alle medewerkers, teambijeenkomsten, individuele coaching voor medewerkers en voor leidinggevende.
hire character. train skills

Trainingen | workshops

Combineer een workshop of training met een teamcoach sessie of boek een losse workshop.

Weg van de werkomgeving. Een nieuwe skill leren die je team direct de volgende dag kan toepassen op de werkvloer. Praktische trainingen en workshop waarbij het team zelf aan de slag moet en actief met elkaar in bezig is. Unsquared biedt uitdagende energieke workshops en trainingen die je los kan afnemen maar ook kan combineren met elkaar of als onderdeel van een teamcoach bijeenkomst. 

Natuurlijk kunnen we de workshops en trainingen samen verder op maat maken zodat de voorbeelden en oefeningen aansluiten op een werksituatie. En daardoor meer impact hebben. Unsquared bouwt ook trainingen en workshops op maat. 

 

workshops

Feedback? Hoe dan?
Ken je dat? Die ene collega die altijd te laat komt. Je irriteert je kapot en toch zeg je niks. Feedback geven en ontvangen blijven we lastig vinden. Feedback betekent terugkoppeling geven. Over iemands houding en gedrag. Feedback wordt gegeven vanuit gelijkwaardigheid. Zeker in teams is feedback een belangrijke pijler. Hierdoor groeit het groepsbewuste en kan het de samenwerking bevorderen. Een interactieve workshop met veel interactie
Lego serious play. Ontdek het systeem van jouw team.
Een speelse maar vooral leerzame workshop waarin het team enorm veel inzicht krijgt. Enkel door met lego te bouwen. Hoe ziet ons systeem eruit? Hoe kijken we als individu en als team tegen onze team en organisatie doelen? In elke systeem hebben we te maken met 3 'wetten'. Binding, ordening en balans tussen geven en nemen. Nieuwsgierig hoe het systeem erbij jullie team ziet? Kom het ontdekken door met lego te bouwen & spelen.
Balance your team
Werk je bij een bedrijf met deadlines, tijdsdruk, te veel mailtjes en vergaderingen? Of merk je dat je 'stappenteller' een dramatisch laag getal aangeeft? Druk kijkend op je scherm, zittende vergaderen. Tijd om met elkaar te leren op te laden. Met de workshop ‘Balance your team’ gaan we aan de slag om te ervaren hoe het is om rust te creëren. Binnen jezelf en binnen je team. We zijn zelf niet heel zweverig of vaag, maar deze workshop is toch wel erg fijn.
Deep Democracy binnen je team
Je hebt er vast al wel van gehoord. Deep democracy is een methode waarin zowel de stem van de meerderheid als van de minderheid wordt meegenomen in besluitvorming. In plaats van ‘de meeste stemmen gelden’, ‘alle stemmen gelden’. Een basis workshop Deep Democracy vol met werkvormen waar conflict, discussies en dialoog centraal staan. Leer alles over de sabotagelijn en de 'Harry's' in je team. Voor meer lucht en ruimte en vrijheid om een andere mening te uiten.
Bootcamp your team
Vaak krijgen we na deze dagen terug; ‘Grappig, nu we zwetend met sportbroek tegenover elkaar staan, praten we wel over bepaalde issues die op kantoor of tijdens een heidag niet boven tafel komen’ Kijk, dat vinden wij een groot compliment. Dit is precies de reden waarom wij deze bootcamp aanbieden. Door op een andere manier met elkaar bezig te zijn ontstaat er (nieuwe) energie & (nieuwe) verbinding welke bijdragen aan een open positieve flow (naast het werk)
Een 'nee' kan je krijgen (assertiviteit training)
Krijg je als manager vaak te horen dat je team het zo druk heeft en dus geen tijd heeft? Soms wil of moet je gewoon keihard NEE zeggen om Ja te zeggen tegen iets anders. Maarja, dat doe je niet, want dat vind je vervelend, moeilijk en lastig. Je wilt de ander niet kwetsen en je voelt dat ‘nee zeggen’ een negatieve lading heeft. Met je team aan de slag om keuzes te maken en JA te zeggen tegen de juiste taken en opdrachten. Hierdoor ontstaat er weer groei en beweging.